top of page
The Flavians

ON THE RADIO

Management@theflavians.com
+49 (0) 152 556 168 31

KONTAKT

20.07.2018

  • Spotify
  • The Flavians SoundCloud
  • The Flavians Facebook
  • The Flavians Instagram
  • The Flavians YouTube
  • The Flavians Twitter

On The Radio är en tre minuters berättelse om en man med schizofreni som ringer in till en radio station samtidigt som han kör mot rött ljus i trafiken, singeln markerar debuten för Berlin baserade kvartetten The Flavians. Huvudpersonen i berättelsen finner sig själv uppskrämd och fastbunden vid en sjukhusbädd med endast få minnen från föregående natt. Trots vad folk säger till honom kring nattens händelser så börjar han ifrågasätta om det hände över huvud taget och han frågar sig själv, ’vem är denna personen på radio som låter precis som jag?’.

Låten spelades in live med hjälp av utrustning från 60 och 70-talet på TRIXX Studios i Berlin och mixades sedan utav deras in-house engineer, Fabio Buemi. Låten skickades sedan för mastering till Steve Fallone som arbetar för Sterling Sounds i New York.

On The Radio är det första släppet av en samling låtar som skall bli The Flavians första album ’Ordinary People in an Ordinary World’, ett koncept där bandet vill berätta sanna (och ibland absurda) historier om vardagsbesvär genom deras musik och lyriker. De tar upp ämnen så som mental ohälsa, främlingsskap, dåliga dansmoves och hjärtattacker. De går på en tunn linje mellan surrealism och verkligheten medans de skriver åtkomlig, melodisk men fortfarande experimental musik.

Liam, Jokaim, Tom och Anna hamnade alla i Berlin från olika håll så som Sverige, England och Tjeckien och fann varandra genom deras delade kärlek till billig öl, The Beatles och Berlins mångfaldiga musikscen. Sedan deras start i slutet på 2017 har de bland annat agerat förband åt brittiska singer songwritern Ryan O’Reilly och de har spelat runt om i Berlin på venues allt från Musik & Frieden och Cassiopeia till barer, små hörn vid Brandenburger Tor och konstgallerier.

Under de kommande nio månaderna kommer The Flavians spela in sitt debut album och fortsätta att växa sin fanbase genom Tyskland och Europa. Med konsertspelningar och festivalspelningar redan bokade för 2018 och 2019 och radio framträdanden från Buenos Aires till Bremen så är det väldigt osannolikt att detta är det sista vi ser utav The Flavians. 

/

/

/

Fotograf: Geraldine Hutt

bottom of page